Pages

donderdag 31 oktober 2013

Druppeltjes to the rescue once again.

We moesten zeker niet panikeren als Anna zo rond de leeftijd van zes weken ineens vol uitslag zou staan. Dat is baby-acne, en volstrekt normaal.

Goede raad van de Kind en Gezin verpleegster, maar ja wat doe je als kersverse ouders met een baby van een week of zes vol uitslag en een bijbehorend koortsje? Toch maar even langs de dokter van wacht, voor de zekerheid.

Die zag al snel dat het niet al te erg was en stuurde ons naar huis met anti-allergische druppeltjes die voor ons de aangename bijwerking hadden een beetje slaapverwekkend te zijn. Of dat is toch wat wij graag geloven. Het gevolg was in elk geval dat wij zes weken na de geboorte van onze oudste dochter weer konden door slapen.

De jongste zoon is intussen alweer zeven weken en we hebben ons al afgevraagd of we die nog zouden liggen hebben, de doorslaapdruppeltjes... Want een volledige nacht slapen zit er nog niet echt in. En nog erger voor onze kleine man zijn de krampjes die hem zo veel ongemak bezorgen.

Tot we gisteren overgingen tot de anti-krampjes druppeltjes. Hieronder het resultaat vanmiddag : moeten wakker maken voor het volgende flesje! Ik wil natuurlijk niet te vroeg victorie kraaien en ik reken er niet op dat ze magische doorslaap-krachten hebben, het is alleszins wel een grote opluchting om te zien dat de druppeltjes zijn buikje wat kunnen kalmeren.

Hij slaapt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten