Pages

vrijdag 11 oktober 2013

Leon - 1 maand

Het idee heb ik gepikt van een aantal blogs waar ik het al eerder las, en bij Anna heb ik er ook geschreven, brieven bij elke maand het eerste jaar (ttz. bij Anna ben ik tot halverwege de tiende maand geraakt). Leon krijgt dus ook elke maand zijn brief en ik laat hier iedereen meelezen.

Maand 1

11 oktober 2013
Lieve Leon,

Waar is die eerste maand naartoe?! Een maand geleden hing er nog wat zomer in de lucht, nu is die officieel vervangen door herfst met mistige morgens en vallende blaadjes en paddenstoelen enz. Intussen zijn je eerste kleedjes ook al wel écht te klein. Je groeispurt van vorige week - 400 gr. bijkomen op 10 dagen tijd - zal daar wel voor iets tussen zitten.

En nu vier ik dus je eerste “vermaanddag” met peperkoek en een kopje koffie terwijl jij voor de verandering eens een lekker dutje doet in de voormiddag. Tip : een lekker badje en een goedgevulde pamper kunnen produceren zijn bevorderlijk voor het doen van voormiddagdutjes!

Een maand geleden zijn we ‘s avonds nog naar het eerste oudercontact in Anna’s klasje geweest om de volgende ochtend vroeg te vertrekken richting ziekenhuis waar je volgens planning rond half tien geboren werd via keizersnee. Lang over getwijfeld, maar zeker de juiste beslissing om te gaan voor die keizersnee. Het verschil met de geboorte van Anna kon niet groter zijn. Om precies te zijn zat er een goeie halve kilo verschil in geboortegewicht tussen jullie twee. En wat er ook beweerd mag worden, ook de periode in het ziekenhuis en het herstel achteraf waren voor mij persoonlijk veel draaglijker dan bij de bevalling van Anna.

Het zal ook wel helpen dat jij, in tegenstelling tot je grote zus, een gerust knuffelbeertje bent dat alles op het gemakje doet. Zoals zo goed als ALTIJD je flesjes HELEMAAL leeg te drinken, hoe groot we ze ook maken (zie eerder vermelde groeispurt!). Of het moet waar zijn dat het met een tweede kindje allemaal wat makkelijker wordt, dat  ervaring leert etc.

In elk geval geloof ik dat ik deze keer dus wel op die befaamde roze wolk gezeten heb. Ook al zijn er nu ineens twéé kindjes om ’s morgens gevoed en aangekleed de deur uit te krijgen, twéé kindjes die af en toe eens in bad moeten en mama en papa die ook nog wel eens iets willen eten of een beetje slapen! Alleen zijn we jammer genoeg nogal brutaal van die roze wolk af gedonderd, op een donderdagochtend op consultatie bij de kinderoogarts waar we voor de eerste keer het woord “microftalmie” hoorden. Intussen weten we al een beetje meer (“coloboom”), maar eigenlijk nog niet veel en moeten we vooral nog even afwachten.


Dus dan wachten we maar af en proberen we intussen de chaos die een kleuter en een baby met zich mee brengen in toom te houden. Of niet, negeren is ook een kunst en die stinkende kaka-pamper raakt op een keer wel opgeruimd en de kleuter die weigert te eten zal uiteindelijk wel vergeten dat ze in hongerstaking is (misschien bij de elfendertigste aflevering van Musti of Dobus ofzo).

Benieuwd wat volgende maand weer zal brengen!

Liefs,

mama

Leon dag 0 :

Leon dag 0

Leon 1 maand :

Leon 1 maand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten