Pages

zaterdag 16 augustus 2014

Toerist in eigen land : Waterloo

Vorig weekend was het zo ver : een weekendje weg. Zonder kindjes.
Vier jaar geleden was dat. Van voor Anna dus.

Ik ben niet van plan om weer vier jaar te wachten voor we dat nog eens doen. Want het valt goed mee, zo eens een dikke 24 kinderloze uren. Meer waren het er niet, we moeten daar nu ook niet mee overdrijven om te beginnen hé.

De echtgenoot en ik zijn dus niet zo'n reizigers, maar meer van het type : 'in ons eigen landje zijn nog genoeg plekjes om te ontdekken'. En in Waterloo, daar waren we geen van beiden al eerder geweest.

Er is daar ook een sjiek viersterrenhotel, waar we eens luxueus deden en het Romantic Experience-arrangement boekten (klinkt beter dan Parents Needing A Break-arrangement).

Maar eerst hingen we de toerist uit : we belandden in de tourist trap van dienst, zijnde de taverne aan de voet van de heuvel met de leeuw. Wij laveerden tussen de busladingen Japanners door en trakteerden onszelf op een Waterloo-bier en Waterloo-kaasjes. Ah ja!

waterloo

Dan was het tijd voor de beklimming van de 226 trappen tot bij het monument van de leeuw ter herdenking van de Slag bij Waterloo in 1815.

waterloo

Voor mij was de klim tot op 40 meter hoogte een ware bijna dood-ervaring en alarmbel dat het zo met de gebrekkige conditie/overtollige kilo's niet verder kan. Daarbij was ik ook vergeten dat ik redelijk veel hoogtevrees heb, dat heeft ook niet geholpen, maar het is gelukt om weer beneden te raken.

Uitblazen na een bijna dood-ervaring van 226 trappen! #leeuwvanwaterloo

En dat kost dan 7€, om dat ding te mógen beklimmen! Al mag je voor die prijs ook een bezoekje brengen aan het ronde gebouw aan de voet van de heuvel : het Panorama, een cirkelvormig schilderij van 110m en 12m hoog wat een toch vrij indrukwekkend beeld van de veldslag afbeeldt.

panorama

Maar dat is wel echt alles wat er te zien is en dus gingen wij van Romantic Experience doen. Inclusief rozenblaadjes, a bit much, nietwaar?

rose petals everywhere

We geven dat toe, we waren niet laaiend enthousiast over het viergangendiner. Hoewel het heerlijk was eens een paar uren met de voetjes onder tafel te zitten en regelmatig van een vers glas wijn & volgend bord min of meer lekker eten voorzien te worden (gebakken ganzenlever, venkel, not so much a fan).

Het ontbijt was ook lekker en relaxed en omdat we ons kort weekendje weg nog wat wilden rekken reden we naar huis via Leuven, waar we nog gingen lunchen met zus.

10 jaar samen, waarvan zes jaar getrouwd, goed bezig al zeg ik het zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten