Pages

zondag 13 september 2015

Vragenlijst resultaten en winnaar!

Enkele weken geleden lanceerde ik met een bang hartje mijn Blog van Sabrina Vragenlijst. Omdat dat deel uitmaakte van de Meststoffen voor jouw blog cursus die ik volgde. Volgde, want helaas is ie al afgelopen. Maar ook omdat ik oprecht benieuwd ben wie mijn lezers zijn, en welke feedback jullie voor mij zouden hebben. Wel met een bang hartje dus, omdat ik geen flauw idee had of ik überhaupt wel lezers had die de moeite zouden nemen om mijn vragen te beantwoorden.Grove onderschatting van mijn fijne lezerspubliek want 20 lezeressen (jep, ik leerde al meteen dat ik voor een exclusief vrouwelijk publiek schrijf, niet dat dat verrassing was!) vulden mijn enquête in. Zo maar even het maximum aantal reacties dat ik op voorhand stiekem een beetje becijferd had op basis van het aantal volgers van mijn blog. Tsjakkaa, en al! Van harte bedankt aan alle invullers, ik apprecieer jullie feedback enorm.

Want niet alleen het aantal invullers, maar ook wat zij te vertellen hadden vond ik bijzonder interessant om te weten te komen. Het lag wel in de lijn van mijn verwachtingen:
- ik schrijf dus voor een uitsluitend vrouwelijk lezerspubliek
- dat geografisch mooi verspreid is over gans Vlaanderen (*zwaai* naar mijn buitenlandse lezeres!)
- de meesten lezen mijn blog sinds 6 à 12 maanden
-  en zijn tussen 21 en 30 of tussen 31 en 40 jaar oud

Wat betreft aantal bezoeken en reacties was ik zeer aangenaam verrast : 78,9 % van de invullers gaf aan elke keer er een nieuw bericht verschijnt te komen lezen, en meer dan de helft onder hen reageren af en toe of regelmatig (ik *zwaai* nu ook even naar jullie die nog nooit reageerden, kom gerust eens iets vertellen).

Bloglovin blijkt de populairste manier om mijn blog te volgen, gevolgd door RSS reader (Feedly).

Kort samengevat is de herkenbaarheid van het moederschap, zoals iemand het noemde de voornaamste reden waarom mijn blog gelezen wordt. En dat treft voor een mama-blog!

Over de lay-out kreeg ik een paar terechte puntjes van kritiek, dat het allemaal wat gestroomlijnder kan, een bedenking die ik zelf ook al maakte, maar eerlijk gezegd was dat tot nu toe nog geen prioriteit om er iets aan te doen.

De favoriete categorieën om te lezen hier zijn: uitstapjes (en gelukkig zit er weer een uitstapje aan te komen. Verslag volgt!), algemene schrijfsels over het moederschap en boeken. Het heeft mij een goede leidraad gegeven over waar ik hier de komende tijd mee naartoe wil.

Ik vroeg ook naar suggesties waar jullie nog graag over zouden willen lezen en ik hou jullie tips in het achterhoofd! Een opmerking die een paar keer terugkwam was dat jullie graag wat meer persoonlijke berichten wilden lezen. Een opmerking die ik zeker ter harte neem, ik voelde dat trouwens zelf ook zo aan. Ik voel dat ik soms wat 'met de rem op' schrijf, ik ben nu eenmaal ook niet iemand die makkelijk het achterste van haar tong laat zien. Plus ik koos er ook bewust voor om hier open en bloot te schrijven over mezelf en mijn gezin, en kan me dus niet verschuilen achter een zekere mate van anonimiteit om over sommige persoonlijke zaken te schrijven.

Tegelijkertijd merk ik dat het ten eerste mezelf goed doet om jullie mijn persoonlijke mening te ventileren en ten tweede merk ik ook aan de reacties die ik er op krijg dat jullie dat ook weten te appreciëren. De categorie 'Persoonlijk' die ik in het leven riep middels mijn bericht over Schoolstress gaat dus een blijvertje zijn.

De meningen over het gebruik van foto's op mijn blog liepen uiteen. Omdat het hier in de praktijk ook nogal wisselt, denk ik: de ene keer veel, de ander keer weinig, soms zijn ze goed gelukt, soms van iets mindere kwaliteit.

100% van de antwoorders vindt mijn berichten net lang genoeg en de meesten vinden dat ik vaak genoeg schrijf. Enkelen willen graag nog meer berichten en gelukkig niemand vond dat ik te veel schreef!

Last but not least was er ook een give-away gekoppeld aan de vragenlijst voor wie dat wilde. Je had de keuze uit drie boeken: "Het geheime leven van een ploetermoeder" was het populairst (welkom bij de club!),  op de voet gevolgd door "Het boek van morgen" en "Eten, beminnen, liefhebben" eindigde op de derde plaats.

De onschuldige kinderhand van dienst kwam vanmorgen recht uit haar bed en trok deze naam uit het mandje :

Blog van Sabrina : Winnaar!


Proficiat, Tita!
Stuur je me een mailtje zodat ik je "Het boek van morgen" kan opsturen?

Bedankt aan iedereen die de vragenlijst invulde en sowieso aan iedereen die hier komt lezen & reageren, het is dankzij jullie feedback dat ik nu met meer inspiratie, motivatie en goesting om te bloggen zit dan ik tijd heb!

PS: Wie zich wil inschrijven voor de (geweldige!) Meststoffen-cursus en dat doet via de links in dit bericht, zorgt ervoor dat ik een klein percentage verdien aan die verkoop. Dat doen affiliate links nu eenmaal en dat en nog veel meer leer je in de cursus. Wie nog niet helemaal overtuigd is, mag hier binnenkort trouwens nog een uitgebreide review van de cursus verwachten!

3 opmerkingen:

 1. Leuke resultaten & proficiat aan de winnares!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, leuk! Merci om me er op te wijzen. Ik sta een beetje achter qua blogjes lezen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zwaait eens terug ;-)

  Toffe resultaten!
  Die lijn tussen wat wel en wat niet schrijven over heel persoonlijke zaken, wetende dat je geen anonieme blog hebt, is heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen