Pages

zaterdag 7 mei 2016

SPEELLANDSCHAP DOMMELVALLEI - Kliederen in de natuur

Zand, water en eventueel een stok om mee te roeren, meer heeft een kleutertje toch feitelijk niet nodig om zich mee te amuseren op een zonnige dag? Laat dat nu net de hoofdingrediënten zijn van ons uitstapje vandaag. Wij ontdekten een heel leuk en rustig plekje in Overpelt. Het was er zelfs zo rustig dat wij dit stukje bos het grootste deel van de tijd voor ons alleen hadden. Dat ik hier de locatie verklap, wil dan ook niet zeggen dat jullie er massaal allemaal naartoe moeten trekken, willen we dat afspreken? Het is nog zo fijn om een ganse speeltuin voor jezelf te hebben en alleen het gefluit van de vogeltjes te horen!Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

De place to be is speellandschap Dommelvallei-Heesakkerpark, een onderdeel van Bosland: niet direct onze achtertuin, maar toch dichtbij genoeg om voor een paar uurtjes de mooie natuur in te trekken. Eerder blogde ik al over ons bezoek aan speelbos In den Brand in Hechtel en de Bosbewonersroute, ook in Hechtel, die we een hele tijd geleden al eens wandelden.

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Zoals de naam al doet vermoeden is het speellandschap niet zomaar een speeltuin, maar een stukje natuur dat uitermate geschikt is om te spelen. Zand, water en boomstronken nodigen uit om te klimmen, te klauteren en te kliederen. Er is ook een uitkijktoren, maar verder zijn er geen traditionele speeltuigen aanwezig. Mijn kleuters hebben die niet gemist, maar hebben zich des te meer geamuseerd met steentjes en takjes in het water gooien, uitermate voorzichtige pogingen doen om over de boomstronken te kruipen en de "grote" zandbergen op en af lopen.

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Voor wie dat wil is er een picknickbank aanwezig, wij zochten een plekje in de schaduw op om ons dekentje uit te spreiden. We namen ook schepjes en een emmertje mee om in het zand te spelen en ik voorzag droge kleren, wat geen overbodige luxe bleek. Het helpt ook om niet te vies gevallen te zijn, want met het water in de buurt zitten kinderen hier gegarandeerd in no time onder de viezigheid allerhande, maar is dat niet het leukste wat er is?!

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Het plan was om na al dat spelen gezellig nog iets te gaan eten in Las Vegas, Overpelt: hamburgers en frietjes in een echt American diner decor, dat zou toch wel lukken, zeker? Helaas was dat buiten een humeurig meneertje genaamd Leon gerekend, die ervoor zorgde dat het toch net iets minder gezellig werd dan verhoopt. Lekkere burgers in een leuke setting, maar met de scène die Leon er geschopt heeft, ben ik niet zeker of ze ons daar nog graag gaan zien komen. En als klap op de vuurpijl ontdekte Anna er dat ze voor het eerst een wiebeltand heeft (vandaar allicht dat ze op de foto zo bedenkelijk kijkt)!

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Blog van Sabrina : Speellandschap Dommelvallei

Conclusie: het bos bezoek ik graag nog eens met mijn kleutertjes, de hamburgertent liever zonder!

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Dat stukje Bosland hebben wij nog niet gedaan, maar staat wel op onze wishlist en nu zeker! Lijkt me helemaal iets voor Giel!

  En ach, kleine kinderen hebben al eens een minder dagje... als ze daar niet tegen kunnen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zag er daar alleszins stukken rustiger uit dan in Centerparcs Erperheide waar wij zaten (ver is dat waarschijnlijk niet?)... Misschien valt de hamburgertent volgende keer beter mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar ja, niet te doen... Gelukkig was het mooi weer en hebben we er ons niet (al) te veel aan gestoord :-)

  BeantwoordenVerwijderen