Pages

zondag 5 maart 2017

Wat er gebeurt als je een driejarige een hamer en nageltjes geeft - #40dagenbloggen

Op zondag een verhaaltje over hoe wij als goedbedoelende ouders ook maar wat aanmodderen. Ik liet het hier al vallen, maar vorige week hielden wij een weekendje vakantie in een Landal vakantiepark, zo eentje met een subtropisch zwembad, dat vinden onze kindjes altijd tof.

En zoals dat dan gaat werd natuurlijk net voor de vakantie onze oudste geveld door de windpokken die precies twee weken eerder onze jongste getroffen hadden, waardoor we dus het hele weekend jammer genoeg geen voet in het zwembad gezet hebben. Het was al erg genoeg om dochterlief ervan te overtuigen dat gewoon in bad gaan niet echt kwaad kan als je windpokken hebt, maar daar wou ik het niet over hebben nu.

Het laat zich zeker al raden wat er gebeurt als je een driejarige zich laat uitleven met een hamertje en nageltjes? Dan eindigt die met een stoere Bollo-pleister op zijn pinkje waar het nageltje aan de ene kant erin ging en aan de andere kant weer uit. Al is dat niet helemaal zeker, het slachtoffer heeft dat nooit bevestigd en de papa die ooggetuige was van het incident was op het moment zelf te zeer onder de indruk om met zekerheid te kunnen zeggen of het nageltje al dan niet het hele vingertje doorboord heeft.

Blog van Sabrina : timmeren!

Of wij misschien niet op voorhand hadden kunnen bedenken dat dat niet zo’n geniaal idee is om een driejarige in de weer te laten met (échte) nageltjes en een hamertje? Welja, maar laat me u uitleggen hoe dat zo gekomen is. We waren dus op weekend waar we niet in het zwembad konden en we weten allemaal: “blije kindjes zijn blije ouders”. Dus als die kindjes die al niet kunnen gaan zwemmen ineens uitroepen “wij willen knutselen met Bollo!” en je op het activiteitenprogramma ziet aangekondigd staan dat er een vogelhuisje geknutseld kan worden door kinderen vanaf 3 jaar, dan twijfel je niet en trek je blijgezind naar het Bollo clubhuis om een vogelhuisje te timmeren.

Door onze eerdere Landal-vakanties wisten onze kids namelijk dat er ook geknutseld kan worden: we maakten al eens eerder een vogelhuisje maar moesten toch even slikken toen we in het Bollo clubhuis aangekomen merkten dat het met echte hamers en nageltjes te doen was! Dat vorige huisje was een prefab dingetje dat enkel nog beschilderd diende te worden. Hier betrof het een heuse vogelvilla die volledig in elkaar getimmerd diende te worden alvorens ze beschilderd kon worden!

Blog van Sabrina: timmeren!

Ik denk dat het ook voor de echtgenoot geldt, maar een vogelhuisje in elkaar timmeren staat alvast niét bovenaan mijn lijstje van ontspannende vakantieactiviteiten. En dan zit je daar. Met zo’n ellendig plannetje voor je neus, kinderen met grijpgrage handjes en hamers, tangen en vlijmscherpe nageltjes binnen handbereik. Binnen de kortste keren zijn de andere ouders allemaal ijverig aan het timmeren en sta je daar zelf zo’n beetje te hannesen met plankjes en nageltjes en je kroost die stilaan ongeduldig wordt omdat ze liever willen schilderen en per se een opstapje voor het vogeltje willen waardoor het dakje van het huisje een plankje mankeert en dat uiteindelijk niet helemaal juist gemonteerd kan worden.

Op dat moment is werkelijk het enige wat er nog ontbreekt een nageltje dat in een pinkje terechtkomt in plaats van in een plankje. En zo geschiedde dus. Alsof ze er al rekening mee hielden hadden de animatoren stoere Bollo-pleisters voorhanden en was het euvel al bij al nog snel verholpen en konden de krakkemikkige vogelvilla’s nog beschilderd worden vooraleer we ze mochten meenemen naar ons vakantiehuisje. Waarbij er natuurlijk natte verf in de jassen terechtkwam, ah ja!

De vogelhuisjes zijn in elk geval mee naar huis gekomen, maar ik heb eerlijk waar geen idee waar ze gebleven zijn en aangezien onze kindjes er ook niet meer naar gevraagd hebben, denk ik niet dat we ze nog een ereplaats in onze tuin gaan geven. Sorry, vogeltjes!


Dit verhaaltje werd u nog steeds gebracht in het kader van 40 dagen bloggen en vooralsnog word ik jammer genoeg niet gesponsord om over onze Landal-vakanties te bloggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten