Pages

zondag 15 juni 2014

Muziek blijft - Jasper Steverlinck

Wat een geluk dat ik vorige week op Facebook het berichtje zag passeren dat Jasper Steverlinck met zijn try-out tour ook hier in de buurt kwam spelen, want ik had geen flauw idee.

Nog meer geluk toen bleek dat de allerlaatste tickets nog beschikbaar waren.

Met het grootste geluk belandden we uiteindelijk op de eerste rij van een wondermooi optreden gisterenavond.

Jasper Steverlinck, eigenlijk Arid, dat is mijn muziek. Al sinds ze het voorprogramma waren van K's Choice in The Pyramid Marquee in Werchter. In 1999, alstublieft! Volgens mij ben ik er in al die tijd en tijdens vele optredens nooit in geslaagd om een plaatsje op de eerste rij te bemachtigen en nu ik op goed geluk probeer een last-minute ticket te pakken te krijgen, zit ik letterlijk met mijn knieƫn tegen het podium. Soms moet het zo zijn.

Al twijfel ik nu, want die keer toen mijn ouders zo geweldig waren om mijn zeventienjarige zelf - via binnenwegen! - helemaal naar de AB in hartje Brussel te brengen voor een speciale TMF-showcase van Arid, toen zou het kunnen dat ik samen met mijn pennevriendinnetje ook op de eerste rij stond, of de tweede dat kan ook.

Maar goed, gisteren was het Jasper Steverlinck solo, begeleid door pianist Valentijn Elsen. Er waren oude nummers (maar niet zo veel), nieuwe nummers (wanneer is die nieuwe cd er en waar kan ik die kopen?!), covers (eerlijk gezegd was ik 'Life On Mars' en dat dat zo een hit was, een beetje vergeten) en ik was helemaal mee.

Want de muziek die is hier met de komst van de kindjes wat op de achtergrond geraakt de laatste jaren en net daarom deed het zo'n deugd om te merken dat er muziek is die blijft en die kan blijven meeslepen. Mee zijn met laatste nieuwe bands zit er misschien niet meer in, maar ik heb genoeg muziek waar ik mee verder kan. De oude Arid-albums en Jaspers 'Songs of Innocence' zijn uit de kast gehaald, tot dat nieuwe album er is kan ik weer verder en weet ik weer waar muziek allemaal goed voor is.

Hier is waar het over gaat : 'Seven Odd Years', gisteren in een heel mooie versie aan de piano gebracht.


Merci, Jasper!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten