Pages

dinsdag 24 juni 2014

Zomer in de moestuin

Zomer!

Zaterdag is de zomer begonnen. En ons moestuintje heeft het ook geweten. Wij kregen nog een bord aardbeitjes cadeau en in ruil kreeg ons lapje grond een echte make-over.

Moestuin in de zomer.

Ik heb geen voor-foto om aan te tonen hoe zielig het er bij lag, maar het heeft een voormiddagje stevig doorwerken en spierpijn tot drie dagen later gekost om het er zoals hierboven te laten uitzien. Links vooraan staan de aardbeiplanten die hun werk voor dit jaar bijna helemaal gedaan hebben. Achteraan onder het zeil om de vogeltjes weg te houden staat onze rode besjesstruik die dan maar door kleutervingers kaalgeplukt wordt. Rechts vooraan het perk met de look en oranje stinkertjes, voor de fleurigheid, maar ook omdat ze beestjes wegjagen en de grond zuiveren. Achteraan de courgette-plant, en ik voel dat er weer een courgette-overload zit aan te komen. Helemaal in het hoekje ons compostvat dat nu op een logischer plekje staat dan helemaal aan de andere kant van de moestuin waar het eerst stond.

Niet op de foto staan onze kruidenpotten met rozemarijn, tijm, peterselie en basilicum. Er is ook nog een teil met slaplantjes en een perkje met een pompoenplant en rabarber. Rabarber mag je na het begin van de zomer niet meer plukken want dan moet de plant rusten, en dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om nog een keer deze heerlijke rabarertaart met meringue van op de Njam-site klaar te maken. Een echte aanrader, dat receptje!

Iemand zin in taart? #delaatsterabarbervanhetjaar

Rest mij enkel nog Mme Zsa Zsa & Dorien te bedanken voor hun geweldige Moestuinboek. Dat deed ik mezelf cadeau en heeft ervoor gezorgd dat ik ruim laat op het jaar toch nog de goesting kreeg om aan ons hofke te beginnen. Maar ook een eervolle vermelding voor De Moestuin van Wim Lybaert, zijn boek lag hier al een eeuwigheid klaar om als inspiratie te dienen, en hij zit blijkbaar ook op Facebook, like hem hierzo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten