Pages

dinsdag 14 juli 2015

Op ontdekking in Domein Tivoli

Gisteren, op mijn eerste officiële vakantiedag, had ik een afspraakje met Joke en onze kindjes in Domein Tivoli in Mechelen. Vanzelfsprekend regende het pijpenstelen. Ah ja, ik heb eindelijk vakantie, nu hoeft de zon toch helemaal niet meer te schijnen?! Gelukkig hielden een paar (veel) druppels water ons niet tegen om toch een leuk voormiddagje te hebben.Een beetje spannend was het wel want we hadden elkaar nog nooit ontmoet, in real life dan. Virtueel kenden we elkaar al een tijdje. Ik ben ooit op haar blog (Alice and Gabrielle) beland en kwam er dan al snel achter dat haar zoontje van ongeveer dezelfde leeftijd als Leon ook te kampen heeft met slechtziendheid. Zo zijn we dan beginnen mailtjes uitwisselen en hadden we gisteren voor het eerst een soort van blog-blind date. Omdat we nogal ver uit elkaar wonen, besloten we om elkaar halverwege tegemoet te komen, en Domein Tivoli lag voor ons pal in het midden.

De oogaandoeningen waar onze jongens mee te maken hebben zijn in feite totaal niet vergelijkbaar, al hebben beide jongetjes wel nystagmus gemeenschappelijk. Om goed te kunnen focussen hebben ze allebei 'wiebeloogjes' die constant heen en weer bewegen om hun beeld scherp te stellen. Het houdt ook in dat ze hun hoofd vaak schuin zullen houden als ze zich op een bepaald punt willen concentreren. Het wil trouwens niet zeggen dat zij voortdurend bewegende beelden waarnemen, dat wordt er in hun hersenen uitgefilterd.

Maar natuurlijk zijn het ook gewoon twee guitige peutertjes die al eens graag een stapje in de wereld zetten!

In elk geval arriveerde ik samen met mijn kroost wat later op onze bestemming wegens een verkeerd ingeschatte ochtendtiming (ik was al een beetje te veel in vakantiestemming). De wegwijzers stuurden ons naar de achterkant van het domein waardoor we een niet bijzonder uitnodigende eerste indruk van het park kregen. Gelukkig was het een geval van schijn bedriegt en ontdekten we snel de speeltuin en kinderboerderij.

Omdat het nog steeds regende zochten we maar gauw een droog plekje op waar de jongens, en Anna die ook mee was, onder een afdakje de picknickbanken gingen verkennen en de mama's wat konden babbelen. Want ook al zijn het heel verschillende oogaandoeningen, het schept wel een band en heeft ook veel vergelijkingspunten: aanslepende onderzoeken, frustrerende doktersafspraken, een brilletje kiezen, thuisbegeleiding... Gespreksstof genoeg!

de boys!


Maar regen of geen regen, we moesten toch ook het domein eens verder gaan verkennen. Het afdakje waar wij onder schuilden stond vlakbij de kinderboerderij en Anna kreeg al snel de schildpadden in de gaten. We gingen ook langs bij de konijntjes en de cavia's en toen we een indrukwekkende "kukeleku" hoorden, moesten we op bezoek bij de kippen. Leon is nog steeds een grote fan van 'kippen kijken'. Er was één grote haan en een kleintje die een beetje gek kraaide (aldus Anna).

Er zaten nog wel meer diertjes die we niet allemaal een bezoekje brachten, omdat vele ook gewoon lekker droog binnen zaten. In plaats daarvan gingen we een kijkje nemen in de speeltuin, en die zag er ook dik in orde uit. Alleen een beetje nat, maar dat had ik al gezegd zeker? Daardoor was er ook bijna niemand anders in de speeltuin en voelde het een beetje mistroostig aan, maar ik ben ervan overtuigd dat je hier op een zonnige dag een paar aangename uurtjes kan vertoeven. In het speelhoekje voor de allerkleinsten was er een uitgebreid assortiment speeltuigen om te verkennen en vooral het draaimolentje kon rekenen op unanieme goedkeuring van alle drie aanwezige kindjes!

Na al dat gespeel begonnen de kindermaagjes te grommen en werden de kleintjes een beetje moe, tijd dus om huiswaarts te keren waar twee moegespeelde kindjes mij nog een rustig namiddagje gunden.

Wie ook eens een bezoekje wil brengen aan Domein Tivoli vindt hier alle praktische info. Er ligt ook nog een kasteel met restaurant op het domein, maar dit leek me niet meteen een plek om met een bende hongerige kinderen binnen te vallen, dus neem je voor je kids misschien best picknick mee, daar zijn leuke plekjes genoeg voor aanwezig.

En met Joke en Berre willen we zeker nog eens afspreken als het zonnetje schijnt!

3 opmerkingen:

  1. Ooo, zo lief en een mooi verslagje van een leuke voormiddag! Btw: 's avonds aan de eettafel, toen papa thuiskwam en we vertelden over onze dag. Begon Berre weer over 'Leon'. Hij kan het zo mooi zeggen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met regenweer lijkt het mij daar inderdaad iets minder leuk maar het klonk toch als een hele geslaagde dag! :-) Spijtig dat jullie Kadodder niet gespot hebben, hij was bij ons hét hoogtepunt van de dag (al stelt het niet zo veel voor hoor ;-) ) Maar kleuter was er helemaal weg van. We zijn intussen zelfs al eens terug geweest speciaal om Kadodder nog eens te zien !

    BeantwoordenVerwijderen